In momentul in care mi-am facut itinerariul pentru calatoria mea in Argentina, a trebuit sa aleg intre nordul si sudul tarii. Intre padurile subtropicale si cascada Iguazu, facand o comparatie cu cel mai sudic punct al planetei care se ingemaneaza cu Antarctica, Ushuaya.
Am cedat in fata minunii lumii, aflata in patrimoniul UNESCO, cascada Iguazu!
Recent intrata intr-un club de calatorii, mi-am platit activitatile din timp, avand avantajul unor preturi mult mai mici decat cele de pe alte site-uri.

Astfel, misiunea mea a fost sa ajung la frontiera Argentinei cu Brazilia si Paraguay, sa ma bucur de forta naturii care a creat cascada Iguazu si sa calatoresc 250 de kilometri de-alungul frontierei cu Paraguay pentru a calca pragul misiunii care a fost construita in anii 1700 de catre misionarii evanghelici, trimisi de regele Spaniei pentru a converti populatia indigena la crestinism. Astfel, am dat inapoi timpul, plimbandu-ma printre ruinele San Ignacio Mini, gandindu-ma la scenele atat de dure din filmul The Mission cu Jeremy Irons si Robert de Niro. Parca retraiam istoria, avand imaginile vii cu triburile Guarani in mintea mea.

Am oprit pe drum la minele cu pietre pretioase, Wanda Mines si acolo am avut surpriza sa descopar ca printre calatorii din grupul meu se afla si un roman! El si-a continuat drumul spre Chile…

La cascada Iguazu, pe o ploaie torentiala, incercand sa cuprind in imagini pe IPhone-ul meu, care nu stiu cum de a rezistat la atata apa, torentul apei care cadea de la inaltime cu un vuiet asurzitor, am fost din nou surprinsa de un grup de romani cu care am intrat in vorba , descoperind ca traseul lor era mult mai lung decat al meu.

Ma bucur enorm de mult cand vad ca romanii calatoresc, hranindu-si spiritul, sufletul si mintea cu alte taramuri, civilizatii si traditii!

Asta intentionez sa fac si eu!

NICIUN COMENTARIU