Vacanta mea in Miami, Florida a fost exact cum mi-am imaginat. Am avut norocul sa-l descopar prin amabilitatea unor prieteni, romani care traiesc in “Sunshine City”. Loretta, prietena mea, gazda si ghidul meu, este Special Guest in filmele mele:)

Miami este un oras al distractiei, daca vizitezi Downtown cu portul de unde pleaca de la cele mai mici barci pana la cele mai mari vapoare, alunecand pe apa in sir indian sub podurile care se deschid la comanda sau daca preferi sa te plimbi pe bulevardele incarcate de palmieri, magazine, mall-uri, restaurante si baruri.

Ocean Drive, celebru pentru vanzoleala colorata, la propriu si la figurat, te imbie sa iti dai jos incaltarile si sa te plimbi pe faleza care marcheaza plaja, unde intampini la tot pasul oameni care fac jogging, isi plimba cainii, joaca mingea, aluneca pe skateboard si pe role, ascultand muzica care tasneste din mini difuzoarele tinute la buzunar.

Trecand bulevardul, dai de un sir lung de restaurante cu influente haitiene, cubaneze si nu numai, cu muzica Live si entertainment. Este o agitatie care are atmosfera perfecta de vacanta!

Este obligatoriu sa incerci Giant Margarita dar mare atentie la…nota de plata! Intrebati inainte cat costa si verificati daca acelasi pret e pe nota de plata. Plus, tips-ul(spaga) se adauga automat de 20% pe nota deci nu mai trebuie oferit ceva in plus chelnerului.

Miami este o opera de arta arhitecturala. Practic, toate cladirile au personalitate! Afiseaza un design aparte, de la cele mai simple linii pana la cele mai sofisticate cornise, coloane, cascade, terase suspendate cu piscine, apartamente’ see through’ cu panorama de 360 de grade. Apoi, casele…de milioane de dolari te lasa fara grai. Nu ma mira ca mult celebritati isi cumpara astfel de case pe insulele din jurul orasului.

Multiculturalitatea, multinationalitatea arata ca Miami este orasul tuturor. Practic, se vorbeste in toate limbile pamantului. Numai romanii sunt vreo 30.000. Rusi, italieni, englezi, cubanezi, argentinieni etc. Muzica se aude peste tot, fiecare natie incercand sa-si marcheze cumva teritoriul. Nu maivorbesc despre arta culinara pe care o gasesti din metru in metru. Astfel, am descoperit Little Havana, o zona intreaga din Miami in care traiesc cubanezi, unde cultura lor se regaseste la tot pasul.

Plaja lata, cu nisip alb, marcata de o vegetatie luxurianta, este perfecta pentru a te bucura de razele soarelui si de apa calda a Oceanului Atlantic.

Shopping-ul este marea atractie in Miami. Mall-urile gigant te asteapta sa le cuceresti, cu mii de magazine si branduri, cu un marketing agresiv care te imbie sa iti scoti banii si sa te incarci de haine si accesorii. Stiind de acest “pericol”, eu mi-am ales tinutele din Romania, perfecte pentru vacanta in Miami, mergand la magazinele Liu Jo si Guess iar pentru bijuterii fantezie si articole de plaja la Meli Melo, in Baneasa Shopping City. Am atras foarte multe complimente si m-am bucurat cand americanii descopereau ca sunt romanca!

NICIUN COMENTARIU