Ayurveda, in limba sanscrita, inseamna “stiinta vietii”. Stiinta medicinii holistice si a sanatatii positive isi are ca origini cultura Indiana si dateaza de 5000 de ani. Desi este antica, ea se adapteaza perfect prezentului.

Ayurveda este cea mai buna cale de a te relaxa prin ingrediente si ritualuri naturale, ajutand la rejuvenarea corpului si a mintii.

Toate produsele sunt bio, realizate din ierburi aromate si radacini medicinale iar terapiile prin masaj, dieta si medicamente trateaza o serie de afectiuni, pe langa starea de bine pe care o ofera.

Perfecte pentru slabire, destresare, anti caderea parului, dureri de spate si de ligamente plus multe alte beneficii, am descoperit ritualurile Ayurveda in Balcic, la resortul Lighthouse Golf & Spa.

In Ayurveda sunt peste 150 de tipuri de tratamente iar majoritatea se regasesc in centrul Spa al acestui hotel de cinci stele.

Tratamentul incepe cu o consultatie fata-n fata cu medicul terapeut, cu o discutie despre stilul de viata, afectiuni, vicii, meniul zilnic, ritmul de viata etc.

Foarte important este ca afli multe lucruri despre tine, despre ce tine de trupul tau si de semnalele pe care ti le transmite.

Principiul de baza prin care functioneaza Ayurveda  este acela de a trai sanatos intr-un corp frumos. Fiecare om are o combinatie unica de cinci elemente-pamant, foc, apa, aer si cosmos precum si trei forte vitale de viata- “Vata” care este apa si eter, “Pita” care inseamna foc si “Kapha” care este apa si pamant. Mentinand o balanta echilibrata a acestor forte asigura o existenta indelungata si sanatoasa.

Schimbarile care se intampla in viata noastra se reflecta asupra corpului nostru, in bine dar si in rau. Afectiunile comune zilelor noastre cum ar fi obezitatea, spondiloza, diabetul, artrita si imbatranirea prematura sunt eradicate prin aceste ritualuri ayurveda.

Tratamentele constante rezulta intr-o stare de bine atat psihologica cat si fiziologica a individului. Mai mult decat atat, aceste terapii iti sporesc imunitatea si previn aparitia bolilor.

Eu am primit din partea doctorului Jacob Linto un meniu vegan personalizat cat si terapii recomandate pentru afectiunile mele.

Astfel, am facut cate doua sedinte de masaj ayurvedic, pe perioada sederii mele la hotel.

Abhyangam, un masaj cu uleiuri calde prin miscari lungi si ample mi-a detensionat muschii si mi-a revigorat toti nervii corpului in timp ce terapia Sirodhara, picurarea pe crestetul capului a uleiului cald din plante aromate medicinale m-a relaxat, mi-a redat somnul profund, mi-a luat durerile de cap si mi-a insanatosit firul de par, ajutand la intarirea lui.

Intrati pe site-ul hotelului pentru a va allege terapia perfecta pentru voi!

NICIUN COMENTARIU