Imi place foarte mult sa citesc, sa imi bag nasul in paginile unei carti bune si sa ma las purtata de poveste. Editura Litera este una dintre preferatele mele intrucat are o varietate mare de carti foarte bine alese. Pentru calatoria mea lunga in Argentina, am ales din seria cartilor romantice, Privighetoarea, un best seller vandut in peste doua milioane de exemplare si scris de autoarea Kristin Hannah. Mi-am dorit o carte cu o poveste care sa ma captiveze iar timpul sa zboara mai repede.

Franța, 1939. În liniștitul orășel Carriveau, Vianne Mauriac își ia rămas-bun de la soțul ei, Antoine, întrucât acesta pleacă pe front. Ea nu crede că naziștii vor invada Franța… și totuși, soldații își fac apariția, mărșăluind în număr mare, în convoaie de camioane și tancuri, în avioane care înnegresc văzduhul și bombardează ținuturile locuite de oameni nevinovați. Când un căpitan neamț își stabilește cartierul general în casa lui Vianne, ea și fiica sa au două opțiuni: fie să locuiască sub același acoperiș cu dușmanul, fie să piardă totul. Fără hrană și bani, deznădăjduită în timp ce pericolul pândește după fiecare colț, tot mai amenințător, Vianne e silită să facă alegeri imposibil de îndurat pentru a-și ține familia în viață.

Sora sa, Isabelle, este o puștoaică rebelă de optsprezece ani, aflată în căutarea unui țel în viață cu toată pasiunea necugetată specifică tinereții. Pe când mii de parizieni se retrag din capitală, trecând prin ororile războiului, ea îl întâlnește pe Gaëtan, un partizan care crede că Franța poate lupta cu naziștii, și se îndrăgostește nebunește de el. Dar când el o trădează, Isabelle se alătură Rezistenței fără a se uita în urmă, și, riscându-și viața zilnic, o salvează pe a altora.

Atat de mult mi-a placut cartea incat, odata ajunsa in tara, am oferit-o printr-un concurs prietenelor mele pe Facebook. Postarea concursului a strans peste 120,000 de persoane care au fost interesate sa vizioneze filmul meu LIVE, in care am vorbit despre produsele pe care le ofeream in concurs: cartea Privighetoarea, suveniruri din Argentina, o palarie tres chic MeliMelo si produse cosmetice Gerovital Evolution de la Farmec.

Ajunsa in tara, primul lucru pe care l-am facut a fost sa dau o fuga pana la librarie, ca sa imi aleg o carte buna. Am dat peste Ghidul Hygge, o carte care te invata cum sa alegi lucrurile si momentele care te fac fericit. Intrigata de titlu, am cautat cuvantul “hygge” pe Internet si am aflat ca…

 Danemarca ar fi cea mai fericită ţară din lume. Aceasta se reduce la un singur lucru: hygge.

„PENTRU HYGGE EXISTĂ TOT FELUL DE DEFINIŢII, DE LA «ARTA DE A CREA INTIMITATE», «CONFORT SUFLETESC» ŞI «LIPSA SUPĂRĂRILOR», LA «BUCURIA DATĂ DE LUCRURILE CE INDUC O STARE DE BINE», «STAREA DE CONFORT ÎN PREZENŢA SEMENILOR» ŞI, VARIANTA MEA PREFERATĂ, «CIOCOLATĂ FIERBINTE LA LUMINA LUMÂNĂRILOR»…

Afli ce este hygge atunci când simţi hygge. Când te ghemuieşti comod pe canapea alături de persoana iubită sau când te bucuri de timpul petrecut cu cei mai apropiaţi prieteni. Hygge sunt acele dimineţi albastre şi limpezi cu lumină perfectă.

Şi cine ar putea să îţi fie un ghid mai bun în lumea hygge decât Meik Wiking? Meik este directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga şi şi-a petrecut ani din viaţă studiind magia vieţii daneze, de la alegerea corpului de iluminat ideal, la planificarea unei cine sau de la crearea unei truse hygge de urgenţă până la modalitatea în care trebuie sa iti amenajezi casa.

Am petrecut un weekend citind aceasta carte si am aplicat imediat ceea ce am gasit in acest ghis al fericirii, Am descoperit idei cu care rezonez eu, pentru a-mi creea confortul si linistea in propria casa.

Luna aceasta, va recomand sa cititi ambele carti de la Editura Litera!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ