Anul acesta m-am setat pe continentul American. Am inceput cu America de Sud si am ajuns acum in America de Nord. Mai exact, in Florida, la Miami.

Dar, asa cum ma cunoasteti deja, imi place sa descopar spiritul locurilor si am pornit in recunoastere, trecand practic prin patru state: Florida, Alabama, Louisiana si Mississippi! Am luat-o pe coasta Oceanului Atlantic, oprind in Daytona, Saint Augustin, am ajuns la Centrul NASA pe Insula Merritt, am trecut de Jacksonville si apoi am stat o noapte la Gulfport, intrand in zona golfului Mexic. De-alungul gofului, am asistat la schimbarea reliefului, a florei, a climei si a … accentului american.

Numele oraselor aveau influente  spaniole si franceze.

Am ajuns in New Orleans si a fost dragoste la prima vedere.

Imaginile pe care le-am vazut doar in filme si povestile din cartile lui Mark Twain, dragostea mea pentru capodopera ‘Pe aripile vantului’ m-au facut sa ma comport ca un copil in fata vitrinei cu jucarii.

Am stat de vorba, am dansat si am cantat cu oameni pe strada, m-am plimbat pe o plantatie de ‘sugar cane’ (zahar) veche de 130 de ani, unde au lucrat peste 200 de sclavi, am intrat adanc in mlastinile raului Mississippi si am mancat la restaurante mancare traditionala sudista precum Po Boy si Jambalaya numita ‘creole food’.

Raul Mississippi l-am vizitat in acorduri de jazz cantate Live pe celebrul Natchez Steam Boat, ale carui motoare cu abur actionau propelele metalice ce taiau apa intr-un vartej ametitor!

Pe scurt, a meritat sa calatoresc cu masina peste 3000 de kilometri, cu opriri dese pe autostrada Interstate 10 la cafele si sandwich-uri in restaurante tip fast food: Hooters, Wendy’s, Dennys, Chipotle, Taco Bell, Five Boys, toate branduri americane cu povesti de succes.

Living the American Dream!

NICIUN COMENTARIU